Ons team

Graag stel ik aan jullie voor: Het EmotieBoeken lees-team!

Het lees-team bestaat uit een aantal enthousiaste kinderen, mama’s, papa’s, opa’s en oma’s, leerkrachten en kindercoaches die gek zijn op (voor)lezen. Zij helpen mij de boeken te beoordelen en delen graag met jullie hun eerlijke mening over de boeken.

Nieuwsgierig wie dit zijn? Kijk snel verder!

 • Teamfoto Sofie

  Sofie

  Blij ei, 7 jaar

  Hoi ik ben Sofie. Ik word blij wanneer ik snoepjes krijg, tv mag kijken, lang mag douchen, wanneer mijn oppashond Summer komt en van knuffelen! Verdrietig word ik als er een dier dood gaat. Ik ben bang voor spinnen in de wc. En boos word ik als ik geen tv mag kijken en als iemand irritant is. Ontploffen doe ik ook wel eens, dan heb ik zin om tegen de deur te schoppen en als er niemand is, scheld ik gewoon. Daar heb ik dan even zin in. Mijn lievelingsboeken zijn 'Er ligt een krokodil onder mijn bed!' en 'De jongen en de gorilla'.

 • Teamfoto Isabel

  Isabel

  Leergierig, 9 jaar

  Hallo, ik ben Isabel. Het liefst speel ik met mijn vriendinnen, dat maakt mij blij. Boos word ik als mijn broertje mijn knuffels pikt en ze verstopt in zijn kamer. Ik was verdrietig toen mijn kat dood ging, ik noemde hem mijn grote broer. Ook was ik verdrietig toen mijn tante overleed. Ik was toen 7 jaar en heb op de begrafenis het gedicht voorgedragen uit het boek 'Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden'. Ik voel me bang als ik alleen in het donker loop. Mijn lievelingsboek is 'Wat Viktor voelt. Ik ben verdrietig.'

 • Teamfoto Vaiana

  Vaiana

  Boekverslinder, bijna 2

  Nog geen 2 jaar én nu al gek van boeken. De hele dag hoor je 'Mama nog een boek kappen' ('kappen' betekent pakken). Je maakt Vaiana heel blij met nieuwe boeken, die zij nog niet kent. Boos wordt Vaiana wanneer ze iets niet mag, wat ze in haar hoofd heeft of als iemand niet begrijpt wat ze wilt zeggen. Vaiana is verdrietig, wanneer ze zichzelf pijn doet. En soms is ze een beetje bang voor nieuwe mensen. Vaiana haar lievelingsboeken zijn 'De Bromtrol', 'Een groot drama met kleine lama' en 'Dolfijn yoga'.

 • Teamfoto Marita

  Marita

  Mama van twee

  Hoi, ik ben Marita, moeder van Isabel en Luuk, die mij dagelijks een glimlach cadeau geven. Ik kan ook heel blij worden van dieren en van de zon op mijn gezicht. Boos kan ik worden als mensen niet eerlijk zijn. Wanneer andere mensen verdrietig zijn, word ik dat vaak ook. Ook word ik verdrietig als mijn kinderen of man pijn hebben of gekwetst worden. Soms ben ik stiekem nog wel een beetje bang in het donker. De kletsboeken zijn mijn favoriet, die heb ik met mijn dochter Isabel veel gebruikt.

 • Teamfoto Mara

  Mara

  Fantasierijk, 11 jaar

  Hi, mijn naam is Mara en ik ben gek van Harry Potter, boeken, films, spulletjes, eigenlijk alles! Daar word ik heel blij van. Ook word ik blij als ik zie dat andere mensen blij zijn. Ik word boos als iets mij niet lukt. Ik ben een keer bekogeld met vuurwerk, toen ik naar school fietste in het donker. Hierdoor ben ik nog steeds een beetje bang voor vuurwerk. Ook voel ik me bang als het heel donker is en ik in een klein steegje ben. Ik zit nu in groep 8 en dat betekent dat we over een poosje afscheid van onze klas moeten gaan nemen. Dat maakt mij verdrietig. Mijn lievelingsboeken zijn 'Het grote boek van mij' en 'De bromtrol'.

Updating…
 • Geen producten in je winkelmand.